Premier League játékosok és a Snus: az igazság és az alternatívák

amerikai foci
Picture of SlovakiaSnus

SlovakiaSnus

Hasonló cikkek

Az utóbbi években a Snus használata egyre népszerűbbé vált, mint stimuláns és cigaretta-helyettesítő. Ma megnézzük, hogy milyen hatásai vannak a snusnak a futballistákra, és milyen alternatívái vannak. Meglepődhet azon, amiről beszélni fogunk.

A Snus gyökerei a Premier League-ben

A Premier League, League 1, Championship sok játékosa használ svéd snust. Nagy nevek, mint Karim Benzema, a Manchester United védője Victor Lindelof, Charlie Adams, a Newcastle védője Jamaal Lascelles és az Arsenal csatára Pierre-Emerick Aubameyang is a snus használói közé tartoznak.

A legendás csatár, a Leicester City Club Jamie Vardy is használója. Az Euro 2016-on fotózták le, amint a kezében tart egy doboz Thunder Snust. Később saját életrajzában, a „Jamie Vardy: Az én történetem” című könyvében elismerte, hogy használ snust. A következő szavakkal írta le:

„Egy-egy szál cigarettát szívtam Fleetwoodban egy esti buli során, de amikor a Leicesterhez írtam alá, egyik srác bemutatta nekem a snust, és azt találtam, hogy segített lazítani.”

Hozzátette:

„Sokkal több futballista használja őket, mint azt az emberek gondolnák, és egyes srácok még a meccsek alatt is használják őket.”

Ezt az információt tovább erősítette a Stoke City középpályása, Charlie Adam. Egy BBC Radio 5 Live Podcastban magyarázta, hogy a dohányzásmentes dohánytermékek használata elég elterjedt az angol futballban. Charlie azt is állította, hogy a snust a helyi játékosok a skandináv játékosokon keresztül ismerték meg.

Footballer in premier league using snus

A Snus igazsága

A snus/snuff/snus egy dohánytermék, amelyet kis, tea méretű tasakokba adagolnak. A száj nyálkahártyája felszívja a tasakból a nikotint, és megéled a „nikotin buzzt„.

A nikotin felszívódása dopamint és szerotonint szabadít fel, ami adrenalinrohamhoz vezet. A snus és más nikotinalapú termékek fő hatásai közé tartozik a stressz csökkentése, a figyelem növelése, és egy kis motiváció növekedése. Olyan, mintha reggel kávét innál, és felébrednél.

A WADA sosem tiltotta be a Snust

A snus a Világ Doppingellenes Ügynökség (WADA) figyelőlistáján szerepel, de nem tiltották be. A koffein is a WADA figyelőlistáján szerepel. További kutatásokkal lehet, hogy betiltják a snust, de egyelőre a sportolók legálisan használhatják.

A Snus hatása az atlétikai tevékenységre

A snus növeli az éberséget és a koncentrációt. A WADA által 2013-ban végzett tanulmány szerint a snus és más nikotinalapú termékek 13%-kal növelhetik a hosszú távú felhasználók teljesítményét. Emiatt a jövőben lehet, hogy betiltják a snust.

A Nikotin tasakok nagyszerű Snus alternatíva az atléták számára

A nikotin tasakok a snus és a cigaretta legjobb alternatívája, mert nem tartalmaznak dohányt. A modern nikotin tasakokat szintetikus nikotinnal állítják elő, ami a nikotin tasakokat nagyon jó helyettesítővé teszi a káros és kártékony termékekkel szemben. Most csak annyit kell tudnod, hogy a nikotin tasakok többféle erősségben és ízben kaphatók. A változatosság lehetővé teszi a cigi/snuff felhasználóknak, hogy hatékonyabban és könnyebben hagyjanak fel vele.

A nikotin tasak iparágban nagy nevek vannak, mint:

Összefoglaló

Összefoglalva, a snus használata a futballisták körében jelenség, amely óvatosságra és aggodalomra ad okot. A dohányzás csökkenő tendenciája a fiatalok körében talán ellensúlyozza ezt. A nikotin tasakokat érdekes alternatívának lehet tekinteni a nikotin egyéb formáinak használatához képest. A nikotin termékek használata a futballisták körében nem lett annyira kutatva, mint a snus használata, ezért nehéz hozzászólni.

Értesülj első kézből!

Kategóriák
0
    0
    Kosár
    A kosarad üresVissza a Shop-ba

    Explicit tartalom 18 éven felülieknek